Dolar : Alış : 44.8541 / Satış : 44.9349
Euro : Alış : 52.4524 / Satış : 52.5469
HAVA DURUMU
hava durumu

malatya

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 15 Kategoride 15943 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

AĞBABA, İŞİTME ENGELLİLERİN SESİ OLDU

28 Ocak 2015
Ana Sayfa » GÜNDEM » AĞBABA, İŞİTME ENGELLİLERİN SESİ OLDU
AĞBABA, İŞİTME ENGELLİLERİN SESİ OLDU

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, lise eğitimlerine devam edemeyen Malatya’daki işitme engellilerin sorunlarını meclis gündemine taşıdı. Ağbaba, sorunun Akşemsettin İşitme Engelliler İlköğretim Okulu bünyesinde açılacak sınıflarla çözülebileceğini belirterek, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Malatya’daki işitme engellilerin mağduriyetine son vermesini istedi.

Malatya’da ilköğretimi bitiren işitme engelliler şehirde lise eğitimi verilmemesi nedeniyle eğitimlerine devam edemiyor. Sınırlı sayıda öğrencinin şehir dışındaki liselere gidebildiği, diğer öğrencilerin ise liseye devam edemediklerini belirten işitme engelli öğrencilerin velileri CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’dan yardım istedi.

 

İKİ SINIF SORUNU ÇÖZER

“769 bin nüfuslu bir kentte işitme engelli öğrencilerin eğitimlerine devam edememeleri büyük bir ayıptır.” diyen Ağbaba, “Malatya’da lise eğitimlerine devam edemeyen işitme engelli öğrenciler için hızlı ve kalıcı bir çözüm bulunmalıdır” ifadelerinde bulundu. Velilerin öğrencilerini şehir dışındaki okullara gönderemediğini ifade eden Ağbaba, “Milli Eğitim Bakanlığı, Akşemsettin İşitme Engelliler İlköğretim Okulu’nda 2 sınıfı lise eğitimine ayırarak bu sorunu çözebilir” dedi.

 

CHP olarak engelli bireylerin tüm sorunlarına büyük bir hassasiyetle yaklaştıklarını belirten Ağbaba, “Türkiye’de engelli birey olmanın sıkıntıları hayatın her alanında karşımıza çıkıyor. Engellilerimiz için sağlık, eğitim, sosyal yaşam adeta birer çileye dönüşüyor” dedi. CHP’li yerel yönetimlerin engelli bireylerin sosyal hayatlarını kolaylaştırmak için çalışmalarına aralıksız devam ettiğini belirten Ağbaba, “Belediyelerimizin yaptığı pozitif ayrımcılık uygulamaları, Türkiye’de ki tüm belediyelere örnek olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Ağbaba, konuyla ilgili TBMM Başkanlığına bir de soru önergesi verdi. HABER MERKEZİ

 

 

YORUMLAR

İsminiz

 

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

İlgili Terimler :
TemaFabrika