Dolar : Alış : 42.5344 / Satış : 42.6110
Euro : Alış : 49.9010 / Satış : 49.9909
HAVA DURUMU
hava durumu

malatya

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 15 Kategoride 15943 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

ARAPGİR’DE FETHİ GEMUHLUOĞLU OKUR YAZAR AKADEMİSİ PROJESİ’NE BAŞLANDI

22 Ocak 2018
Ana Sayfa » GÜNDEM » ARAPGİR’DE FETHİ GEMUHLUOĞLU OKUR YAZAR AKADEMİSİ PROJESİ’NE BAŞLANDI
ARAPGİR’DE FETHİ GEMUHLUOĞLU OKUR YAZAR AKADEMİSİ PROJESİ’NE BAŞLANDI

Malatya Valiliği’nin koordinasyonunda Arapgir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce yürütülecek olan ve Kalkınma Bakanlığı tarafından Sosyal Destek Programı kapsamında finanse edilen Arapgirli Fikir ve gönül adamı Fethi Gemuhluoğlu’nun isminin verildiği “FETHİ GEMUHLUOĞLU OKUR YAZAR AKADEMİSİ” projesi uygulanmaya başlandı.

Proje kapsamında yapılacak ilk okur yazar buluşması için kitap dağıtımı yapıldı. İlçedeki Ortaöğretim okullarındaki kitap dağıtımına İlçe Kaymakamı Salih Sak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Özdemir, Proje Koordinatörü Fikret Güler, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. Arapgir Samime Aydınlar Kültür Merkezi’nde yapılan kitap dağıtımı programından sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Özdemir ve Proje Koordinatörü Fikret Güler öğrencilere projenin uygulama süreçleri hakkında bilgiler verdiler.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Özdemir; konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Bu projeyle öncelikle okumayı seven, okuduğunu anlayan, fikir üreten, eleştirel düşünebilen, sorgulayan, farklı düşüncelere saygılı, milli ve manevi duygularla donatılmış bir neslin yetişmesine katkı sunmak; bugünün okuyan, araştıran ve özgüvenleri yüksek olan gençlerine yarının güçlü yazarları , akademisyenleri ve yöneticileri olmaları yönünde rehberlik etmek amaçlanmıştır” dedi.

Proje Koordinatörü Fikret Güler ise konuşmasında; projenin 1 yıl süreyle ilçede öğrenim gören ilköğretim ve ortaöğretim kademesindeki öğrencilere hitap edeceğini, toplam maliyetinin 156.830,00 TL olduğunu söyledi. Ayrıca belirli aralıklarla ilçemize davet edilecek olan çeşitli alanlarda kendini ispat etmiş günümüz yazarlarının kitaplarının öğrencilere dağıtımlarının yapılarak, akabinde yazarların öğrencilerle buluşmalarının sağlanacağını; projenin gezi, fuar, tiyatro, sinema yarışma ve ödüllendirme gibi sosyal içerikli aktivitelerle sürdürüleceğini açıkladı. HABER MERKEZİ

YORUMLAR

İsminiz

 

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

İlgili Terimler :
TemaFabrika