BAŞKAN POLAT; “DSİ İLE ÜÇ PROJE İÇİN GÖRÜŞÜYORUZ”
DSİ Malatya Şube Müdürü Kenan Karabulut, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ı makamında ziyaret etti. Geçen hafta içerisinde DSi 9 Bölge Müdürü Okan Bal ile bir görüşme yapan Başkan Polat, Beylerderesi Vadi Projesi, Gündüzbey – Yeşilyurt ve tarihi tren yolu arası taşkın koruma ve Bostanbaşı Kanal projesi ile ilgili görüşmelerin devam ettiğini ifade etti.
BEYLERDERESİ VADİ PROJESİ
Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat: “Beylerderesi vadi projesi lokasyon olarak şehrin batı girişinde bulunan bu alan, kent için farklı bir giriş vitrini oluşturacaktır. Beylerderesi’ne yapılması planlanan vadi projesinin etrafına vatandaşlarımızın rahat bir şekilde rekreatif alan ihtiyacını karşılayacak, sosyalleşme alanını artıracak ve kentin yeşil dokusuyla bütünleşecek bir proje olacaktır. Şehir merkezine yaklaşık 13 km uzaklıkta ve ana ulaşım aksında bulunan Beyler deresi vatandaşlarımızın kolay ulaşacağı bir mesafededir. Projenin içerisinde düşünülen küçük ölçekli su göleti düşünülmektedir. Beylerderesi vadi projesiyle kent merkezindeki vatandaşlarımızın doğa ile buluşması sağlanırken, bir miktarda olsa şehrin gürültüsünden ve yoğunluğundan uzaklaşması amaçlanmaktadır” dedi.
Gündüzbey – Yeşilyurt ve tarihi tren yolu arası taşkın koruma tesisi yapımı için de çalışmalar yaptıklarını söyleyen Polat, “Bu alan DSİ, MASKİ, İller Bankası ve Yeşilyurt Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilecektir. Bu alanlarda yürüyüş alanları, pergoleler, oturma gurupları yer alacaktır” açıklamasında bulundu.
DSİ ve Büyükşehir’den alanın devri noktasında çalışmalar başlatıldığını belirten Polat, Makro Market’in karşısındaki kanalda başlayacak projenin 4.3 km uzunluğunda olacağını; proje çalışmasının tamamlandığını, gerekli izin ve yazışmalar neticesinde çalışmaların başlatılacağını söyledi. Haber Merkezi
YORUMLAR
BENZER HABERLER
KÖŞE YAZARLARI
Tüm Yazarlar
ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEMİNDE ALINACAK GÜVENLİK TEDBİRLERİ GÖRÜŞÜLDÜ
İL GENELİNDE KAPALI YOL KALMADI AMA YAĞIŞ YENİDEN BAŞLADI
ZABITAYA ATEŞ AÇTI, 4 ZABITA YARALI
TSO ÜYELERİNE TARSİM’İN YENİLİKLERİ ANLATILDI
İL KOORDİNASYON KURULU VE İL İDARE ŞUBE BAŞKANLARI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ







