Kayısıdan ürettiği Aktif Karbon Projesi ödül getirdi
İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yunus Önal, “Hakkari Oksitli Çinko Cevherinin Zenginleştirme Olanakları ve Yüksek Yüzey Alanlı Karbon Üretimi ile Ağır Metallerin Giderimi” isimli proje ile birincilik ödül verilmeyen yarışmada ikincilik ödülü aldı.
Dedeman Topluluğu’nun kurucusu Mehmet Kemal Dedeman’ın anısını yaşatmak ve ilkelerini geleceğe taşımak adına, “Yarına bir ‘değer’ bırak” sloganı ile bu yıl 10′uncusu düzenlenen “Mehmet Kemal Dedeman Araştırma ve Geliştirme Proje İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yunus Önal’ın Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Tolga Depci ile beraber hazırladığı “Hakkari Oksitli Çinko Cevherinin Zenginleştirme Olanakları ve Yüksek Yüzey Alanlı Karbon Üretimi ile Ağır Metallerin Giderimi” isimli proje, “Madencilik Sektörü” kategorisinde ikincilik ödülü aldı.
Yrd. Doç. Dr. Yunus Önal, “Dedeman Bu ödülü 15 yıldan beri veriyor. 2009 yılında bu yarışmada özel ödül almıştım. 2013 yılı içinde kayısı çekirdeklerinde yaptığım aktif karbon ile katıldım. Birinciliğe layık ödül verilmedi ve iki tane ikincilik ödülü verildi. Bunlardan bir taneside bizim “Hakkari Oksitli Çinko Cevherinin Zenginleştirme Olanakları ve Yüksek Yüzey Alanlı Karbon Üretimi ile Ağır Metallerin Giderimi adlı projemize verildi. Buradaki aktif karbon tamamen kayısı çekirdeğinden elde edilmiştir. Türkiye’de bu konuda verilen en prestijli ödüllerden bir tanesidir” dedi.
Madenciliğin önemli bir konu olduğunu ve Türkiye’nin madenlerini ham maden olarak sattığını belirten Yrd. Doç. Dr. Yunus Önal,yaptıkları projenin bu anlamda çok önemli olduğunu ifade etti.
Madencilikte özelikle ham maddenin işlenmesi olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Yunus Önal, aktif karbonun maden zenginleştirmede en önemli malzemelerden bir tanesi olduğunu ve bunun kayısı çekirdeğinden elde edilmesisin sevindirici olduğunu kaydetti.
Aktif karbonun madencilik sektöründe en önemli kullanıldığı alanlardan birinde altın olduğunu kaydeden Yrd. Doç. Dr. Yunus Önal, bilimsel çalışma ve araştırmalarının sürdüğünü kaydetti. İHA
YORUMLAR
BENZER HABERLER
KÖŞE YAZARLARI
Tüm Yazarlar
ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEMİNDE ALINACAK GÜVENLİK TEDBİRLERİ GÖRÜŞÜLDÜ
İL GENELİNDE KAPALI YOL KALMADI AMA YAĞIŞ YENİDEN BAŞLADI
ZABITAYA ATEŞ AÇTI, 4 ZABITA YARALI
TSO ÜYELERİNE TARSİM’İN YENİLİKLERİ ANLATILDI
İL KOORDİNASYON KURULU VE İL İDARE ŞUBE BAŞKANLARI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ







