Kiraz Festivali’nde Kiraz Yarışması yapılmayacak
Zirai dondan zarar gören kiraz meyvesinin bu yıl olmamasından dolayı Malatya’nın Yeşilyurt İlçesi ekonomisinin 3 milyon TL civarında zararda olduğu bildirildi.
Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, Mart ayı sonunda yaşanan zirai dondan başta kayısı olmak üzere birçok meyvenin de etkinliği gibi kirazın da etkilendiğini hatırlatıp, dondan zarar gören Kiraz meyvesi ağacının Yeşilyurt İlçesi’nde bu yıl meyve vermediğini söyledi. Geçen yıl 650 ton civarında gerçekleşen rekoltenin bu yıl hiç olmadığına dikkat çeken Yeşilyurt ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, “Geçen yıl perakende de kilosu 2,5 TL ile 7 TL, ortalama 5 TL civarında satılan Yeşilyurt Kirazı bu yıl olmaması nedeniyle ilçemiz ortalama 3 milyon TL civarında zarar uğramış oldu” ifadelerini kullandı.
Bu arada, Yeşilyurt kaymakamlığı, Yeşilyurt Belediyesi ve İstanbul Yeşilyurtlular Derneği’nin organizesi ile 21-22 Haziran günleri düzenlenecek olan Yeşilyurt Kiraz Festivali çerçevesinde bu yıl kiraz yarışmasının da, kiraz yokluğundan yapılmayacağı belirtildi.
İlçenin yetkililerinin toplanıp, kiraz olmaması nedeniyle bu yıl Yeşilyurt Kiraz Festivali düzenlenmesinin iptal edilmesinin gündeme geldiği, ancak 20 yıldır geleneksel olarak sürdürülen festivalin bu yıl da yapılarak, geçen yıllar olduğu gibi toplu sünnet ve nikah töreni ile karakucak güreşlerinin yapılmasına karar verildiği öğrenildi.
Yeşilyurt Kiraz Festivali çerçevesinde bu yıl kiraz yarışmasının kiraz yokluğundan yapılamayacağı, Manisa Soma’da yaşanan kömür maden faciası nedeniyle festivalin konser kısmının da yapılmayacağı, diğer etkinliklerin düzenleneceği kaydedildi. İHA
YORUMLAR
BENZER HABERLER
KÖŞE YAZARLARI
Tüm Yazarlar
ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEMİNDE ALINACAK GÜVENLİK TEDBİRLERİ GÖRÜŞÜLDÜ
İL GENELİNDE KAPALI YOL KALMADI AMA YAĞIŞ YENİDEN BAŞLADI
ZABITAYA ATEŞ AÇTI, 4 ZABITA YARALI
TSO ÜYELERİNE TARSİM’İN YENİLİKLERİ ANLATILDI
İL KOORDİNASYON KURULU VE İL İDARE ŞUBE BAŞKANLARI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ







