Dolar : Alış : 44.8132 / Satış : 44.8939
Euro : Alış : 52.6499 / Satış : 52.7447
HAVA DURUMU
hava durumu

malatya

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 15 Kategoride 15943 İçerik Bulunuyor.

SON DAKİKA

MESLEK YASAMIZIN 25. YILINDA SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜLMESİNİ BEKLİYORUZ

16 Haziran 2014
Ana Sayfa » Genel » MESLEK YASAMIZIN 25. YILINDA SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜLMESİNİ BEKLİYORUZ
MESLEK YASAMIZIN 25. YILINDA SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜLMESİNİ BEKLİYORUZ

 3568 Sayılı Melek Yasamızın TBMM kabul edilerek 13 Haziran 1989 tarihinde Resmi Gazetesi’nde yayınlanmasının 25. yılında Türkiye genelinde sayıları 100 bini bulunan meslek mensupları olarak bizler TÜRMOB çatısı altındaki meslek mensupları olarak sorunlarımızın çözülmesini bekliyoruz. Bugün her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var

21. Yüzyılda Dünyada ve Ülkemizde Muhasebe, finansal raporlama, denetim ülke ekonomilerinin gelişiminde önemli fonksiyonlar üstlenmektedir. Sağlıklı bir ekonominin temel taşlarından başında doğru ve güvenilir finansal raporlama gelmektedir.

Dünyada gelişmelere paralel olarak ülkemizde de serbest muhasebeci mali müşavirlik ve yeminli mali müşavirlik meslekleri kamu maliyesinin güçlenmesine katkı koymanın yanı sıra, ticari işletmelerin gelişmesinde yol gösterici ve uluslararası alanda rekabet edebilirliğinde ivme kazandırıcı bir görev üstlenmiştir.

Önemli bir mesleği icra eden meslek mensupları olarak, her geçen gün artan mesleki sorunlarımız olmasına rağmen sorumluluğumuz gereği bu hizmetleri yinede yerine getirmekteyiz.

Serbest muhasebeci mali müşavirlik ve yeminli mali müşavirlik mesleğinin yetki ve sorumluluklarının, ülkemizde de uluslararası standartlara uygun olarak düzenlenmesi en büyük beklentimizdir. “Muhasebe ve denetim mesleğinin mensupları olan bizler, sürekli ertelenen ve büyüyen sorunlarımızın artık çözülmesini istiyoruz.”

Bizler TÜRMOB öncülüğünde yıllardır, mesleki çıkarları ön plana almak yerine, ülke çıkarlarını gözeterek taleplerimizi dile getirdik.

Meslek yasasının kabul edilişinin 25′inci yıldönümünde genç meslektaşların yarınlarının karartılmaması ve mali müşavirlerin bağımsız denetim hakkındaki kısıtlamaların önündeki engellerin kaldırılmasını talep ediyoruz.

Bu konudaki beklentimiz ve taleplerimize başta siyasi iktidar olmak üzere yetkililer bu çağrılarımıza duyarsız kalmamalı, sorunlarımızı çözmeli, TÜRMOB işbirliği yapmalıdır.

 

Bizler Serbest Muhasebeci Mali Müşavir her türlü siyasi endişelerden uzak yine de geleceğe umutla bakıyoruz.

Meslek yasamızın hayata geçmesinde büyük katkı ve destekleri bulunan hemşerimiz ve 8. Cumhurbaşkanımız Turgut ÖZAL olmak üzere emeği geçenleri ve meslek büyüklerimizi saygı ve şükranla anıyoruz.

 

 

YORUMLAR

İsminiz

 

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

İlgili Terimler :
TemaFabrika